Beauty en Gezondheid

Dokter: We maken ze allemaal, maar deze twee fouten verstoppen de slagaders

#image_title
463views

“Veel artsen zijn het erover eens dat een persoon, als er geen beperkingen zijn van de behandelende arts, geen enkel voedsel volledig uit het dieet mag verwijderen. Het belangrijkste is om alles met mate te eten en een evenwicht te bewaren tussen eiwitten, vetten en koolhydraten”, zegt de Russische endocrinoloog Dr. Zuhra Pavlova.

Ze deelt dat twee fouten in de voeding de belangrijkste oorzaak zijn van verstopping van de slagaders en verslechtering van de conditie van de bloedvaten – dit is de overmaat aan vet en zout voedsel.

Dokter: We drinken ze allemaal, maar deze drankjes zijn vergif voor de bloedvaten

2 fouten die slagaders verstoppen

“In de praktijk blijkt dat patiënten vaak een teveel aan (vooral dierlijk) vet in hun voeding hebben. Ondertussen mogen vetten (zowel plantaardig als dierlijk) niet meer dan 30% van de calorieën per dag leveren. Een andere fout die veel mensen maken, is meer een kwestie van gewoonte. We hebben het over het misbruik van zoute voedingsmiddelen. Mensen zouten voedsel vaak automatisch. Maar de gevolgen kunnen zeer ernstig zijn.

“Overtollig zout verhoogt de bloeddruk en vergroot de kans op een beroerte”, waarschuwt de arts.

Omdat zout wordt toegevoegd aan brood, kaas, conserven, bewerkte voedingsmiddelen en andere voedingsmiddelen, consumeren veel mensen ongecontroleerde hoeveelheden van het kruid.

Eerder nam kandidaat medische wetenschappen, chirurg en oncoloog Mark Gadzian zout op in de lijst met de gevaarlijkste producten. Volgens hem zorgt overdosering van het product voor gevaar voor bloedstolsels in de bloedvaten, verhoogt het de bloeddruk en verlaagt het de concentratie testosteron. Een dieet op basis van ingeblikt voedsel kan ernstige problemen in het lichaam veroorzaken, benadrukt de specialist.

“Probeer in plaats van zout citroensap, gember, gedroogde (of verse) ui en knoflook toe te voegen aan salades”, beveelt endocrinoloog dr. Zuhra Pavlova aan.

Zout schade

De consumptie ervan in grote hoeveelheden kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. De eerste en meest voorkomende complicatie is hoge bloeddruk.

Zoute voedingsmiddelen kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, zoals atherosclerose en een hartaanval. Bovendien kan overmatige zoutconsumptie maagzweren, nierstoornissen en zelfs overgewicht veroorzaken.

De arts geeft verschillende tips met betrekking tot de zoutconsumptie:

  • Vermijd gerookt, ingeblikt, gezouten en ander voedsel dat veel zout bevat.
  • Drink voldoende water. Dit zal helpen overtollig zout uit het lichaam te verwijderen.
  • Let op het zoutgehalte van de producten die je in de winkel koopt. Ingeblikte voedsel- of pizzapakketten moeten informatie over het natriumgehalte bevatten.

Dokter: Het sap van deze groente is het beste medicijn voor de slagaders en het hart

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!