Beauty en Gezondheid

Druiven helpen tegen UV-schade aan de huid

#image_title
465views

Consumptie van 2 en een kwart kopjes (ongeveer 339 g) druiven per dag beschermt de huid tegen ultraviolette (UV) schade. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Dit voedsel is aanwezig in de meeste koelkasten, maar geef het niet meer aan uw kinderen!

Er wordt aangenomen dat natuurlijke componenten in druiven, bekend als polyfenolen, verantwoordelijk zijn voor deze gunstige effecten.

Aan het onderzoek namen 29 vrijwilligers deel. Wetenschappers bestudeerden de effecten van het consumeren van druivenpoeder, het equivalent van 2 en een kwart kopjes druiven per dag, gedurende 14 dagen.

De huidreactie van de deelnemers op ultraviolet licht werd gemeten voor en na het consumeren van druiven gedurende twee weken, door de drempeldosis van UV-straling te bepalen die na 24 uur zichtbare roodheid veroorzaakt: de minimale erytheemdosis.

Daarnaast werd metabolomische analyse van het darmmicrobioom, bloed- en urinemonsters uitgevoerd. Een derde van de deelnemers vertoonde UV-resistentie na het nuttigen van druiven en vertoonde significante verschillen in het microbioom en metaboloom vergeleken met de rest.

5 onverwachte gezondheidsproblemen als u uw tanden niet behandelt

Bovendien vertoonden de proefpersonen die UV-resistentie vertoonden ook unieke microbioom- en metabolomische profielen, wat duidt op een verbinding tussen de darmen en de huid.

Deze studie versterkt eerder onderzoek op dit gebied, aldus Dr. John Pezzuto, hoofdauteur van het artikel en professor en decaan van het Western New England University College of Pharmacy and Health Sciences in Springfield, Massachusetts.

Opgemerkt moet worden dat dezelfde drie urinemetabolieten werden onderdrukt in de UV-resistente groep. Eén metaboliet in het bijzonder (2′-deoxyribose) is een sterke indicator van verminderde schade door licht en suggereert unieke genetische profielen die relevant zijn voor gepersonaliseerde geneeskunde.

Bovendien vertoonden drie van de UV-bestendige proefpersonen een duurzame reactie: de UV-bescherming bleef behouden nadat ze nog eens vier weken geen druiven hadden geconsumeerd. Dit onderzoek suggereert dat een deel van de bevolking zonnebrand kan weerstaan ​​na het nuttigen van druiven en dat er een verband bestaat tussen de darm-huid-as en UV-bestendigheid.

Jaarlijks worden meer dan 3 miljoen Amerikanen getroffen door huidkanker, grotendeels als gevolg van blootstelling aan de zon. Geschat wordt dat 1 op de 5 Amerikanen op 70-jarige leeftijd huidkanker zal krijgen.

De meeste gevallen van huidkanker houden verband met blootstelling aan UV-straling van de zon: respectievelijk ongeveer 90% van de niet-melanome huidkankers en 86% van de melanomen. Bovendien wordt ongeveer 90% van de huidveroudering veroorzaakt door de zon.

Er zijn geen exacte gegevens voor Bulgarije, maar naar schatting krijgen jaarlijks 15 op de 1.000 mensen huidkanker./zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!