Beauty en Gezondheid

Hier zijn de zuivelproducten die het cholesterol verlagen en de gezondheid van het hart verbeteren

#image_title
147views




Foto: iStock/Gulliver

Wist je dat sommige goed zijn voor het hart, het cholesterol verlagen, maar ook de kans op dementie vergroten?

Onderzoek toont aan dat het een positief effect heeft op de darmgezondheid en het cognitieve vermogen, en er ook tegen kan beschermen schrijft The Daily Mail.

Kijk beter:

Uit een recent onderzoek is gebleken dat regelmatige kaasconsumptie geassocieerd is met een betere hersengezondheid bij oudere volwassenen.

Kaas

Wetenschappers in Japan analyseerden ruim 1.500 mensen ouder dan 65 jaar. Degenen die dat melden regelmatig kaas consumeren, beter scoren op cognitieve tests en een lager risico hebben vergeleken met degenen die het helemaal niet consumeerden

Yoghurt en Parmezaanse kaas

Een ander onderzoek dat op de conferentie van de American Dietetic Association werd gepresenteerd, toonde dat aan Lactobacillus rhamnosus GG, dat voorkomt in Parmezaanse kaas en yoghurt, verbetert het geheugen en de hersenfunctie bij ouderen met milde tot levensbedreigende dementie met cognitieve stoornissen.

Kijk beter:

Hoe werkt kaas op het cholesterol?

Als het om de gezondheid van het hart gaat, suggereert recent onderzoek anders, ondanks de al lang bestaande vrees dat het verzadigde vet in kaas de niveaus van de slechte vetten (LDL) in het bloed verhoogt.

In 2018 leidde dr. Emma Feeney, assistent-professor aan het Institute of Food and Health van University College Dublin, een zes weken durend onderzoek waarin 164 mensen ouder dan 50 jaar met een licht verhoogd cholesterolgehalte in drie groepen werden verdeeld.

Uit het onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, bleek dat de groep die volvette kaas consumeerde een grotere verlaging van het totale cholesterol en LDL (slechte) cholesterol had dan de andere twee groepen.