Culinair

Je moet ze proberen: magere gehaktballetjes van bonen en bieten

#image_title
458views

Mager vlees is een perfecte vleesloze lunch en past goed bij spaghetti of aardappelpuree. Ze worden voornamelijk bereid met groenten, maar vandaag hebben we een iets ander recept voor je klaargemaakt dat je lekker zult vinden.

Benodigde producten voor magere gehaktballetjes:

140 g gekookte bieten

425 g zwarte bonen

1/2 theelepel. paneermeel

1/2 theelepel gemalen walnoten

1/4 theelepel. gehakte ui

2 eetlepels. meel

1 eetl. tomatensaus

1 eetl. sojasaus

1 theelepel een mengsel van Italiaanse kruiden

1 theelepel knoflook poeder

3/4 theelepel. zoete gerookte paprika

2 eetlepels. gehakte peterselie

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Rasp de bieten en pers het overtollige vocht eruit. Meng de bieten, zwarte bonen, paneermeel, walnoten, ui, bloem, tomatensaus, sojasaus, Italiaanse kruidenmix, knoflookpoeder en zoetgerookte paprika. Pureer niet te lang, het mengsel voor de gehaktballetjes moet korrelig zijn. Doe het mengsel in een kom en voeg de gehakte peterselie en het zout toe. Schep 1 eetlepel van het mengsel en vorm er gehaktballetjes van, herhaal met de rest. Bak de gehaktballetjes in olie goudbruin. Breng ze over naar een papieren handdoek om overtollige olie af te tappen.

Verwarm de tomatensaus in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg als de saus kookt de gehaktballetjes toe en laat afgedekt ongeveer 5-7 minuten sudderen.