Beauty en Gezondheid

Let op: Dit zijn de meest schadelijke kruiden voor de nieren en de maag

#image_title
464views

Veel mensen voegen graag verschillende kruiden en specerijen toe aan hun gerechten om de smaak van het voedsel te versterken.

Het toevoegen van kruiden helpt ook om de hoeveelheid zout tijdens het koken te verminderen. Tegelijkertijd moet u voorzichtiger zijn met sommige kruiden en ze soms zelfs uitsluiten van uw dieet.

De Russische gastro-enteroloog en endocrinoloog Dr. Dilyara Lebedeva deelt de meest schadelijke kruiden die de spijsverteringsorganen en de nieren kunnen beschadigen. Op de lijst staan ​​rozemarijn, paprika en kruidnagel.

De kruiden die het meest schadelijk zijn voor de nieren

Rozemarijn – dit aromatische kruid is schadelijk voor de nieren. Bovendien is het, net als veel andere kruiden, gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen vanwege het diuretische effect en het vermogen om de samentrekkingen van de baarmoeder te vergroten. Rozemarijn is ook schadelijk voor mensen die last hebben van hoge bloeddruk en maagzweren.

Chocolade en thee vertragen de veroudering

Rode peper – de consumptie ervan is verboden bij ziekten van het maag-darmkanaal. Het gebruik ervan wordt ook niet aanbevolen bij hoge bloeddruk, omdat het de eigenschap heeft de bloeddruk te verhogen. Nog een nadeel: peper versnelt de aanmaak van het hongerhormoon ghreline, wat uiteindelijk kan leiden tot overeten en overgewicht.

Kruidnagel – volgens Dr. Lebedeva is het verboden voor mensen met een zieke maag, vooral met een maagzweer, omdat het de manifestaties van deze ziekten verhoogt. Bovendien veroorzaakt het gebruik van grote hoeveelheden kruidnagel in voedsel slaperigheid en apathie.

Op welke leeftijd begint het ouder worden?

Het gezondste kruid

Volgens Dilyara Lebedeva kan zo’n specerij kurkuma worden genoemd – het wordt ook actief gebruikt door liefhebbers van culinaire experimenten. Waarom precies kurkuma? De gastro-enteroloog noemde acht nuttige eigenschappen die het bezit:

  • heeft een ontstekingsremmend effect;
  • fungeert als een cholereticum;
  • helpt kanker te voorkomen;
  • heeft een gunstig effect op het maag-darmkanaal – het stimuleert het werk van de maag en de vorming van gal;
  • bevat veel nuttige stoffen – ijzer, kalium, fosfor, jodium, evenals vitamine B, E, K en C;
  • helpt bij verkoudheid;
  • het is onmisbaar bij problemen met de schildklier;
  • het heeft geen erg pikante smaak, waardoor het aan diverse gerechten kan worden toegevoegd.

Maar kurkuma heeft ook schadelijke eigenschappen en moet met voorzichtigheid worden gebruikt. Het mag niet worden geconsumeerd door:

  • mensen met acute gastro-intestinale ziekten (hier is alles individueel, iemand kan eten, maar iemand begint aan diarree te lijden);
  • met exacerbatie van cholelithiasis;
  • met exacerbatie van cholecystitis;
  • met verergering van hepatitis;
  • voor nierziekte (urolithiasis) vanwege een hoog oxalaatgehalte;
  • tijdens zwangerschap en borstvoeding;