Beauty en Gezondheid

Wat gebeurt er met het lichaam als je augurk met aspirine eet?

#image_title
463views

Zelfgemaakte augurken gaan niet lang mee als er bij de bereiding geen bewaarmiddelen worden gebruikt. Zout, azijn en citroenzuur zijn populair. Maar veel huisvrouwen vinden het nodig om aspirine toe te voegen. Er wordt gezegd dat dit medicijn beschermt tegen schimmels en fermentatie. Dit is een truc die ooit door onze grootmoeders werd gebruikt. Maar is het veilig voor onze gezondheid?

Augurk met aspirine – waarom het schadelijk is

Ten eerste hebben zout, azijn en andere soorten conserveermiddelen een negatief effect op het lichaam, aldus de Russische publicatie Lenta.

Door de frequente consumptie van zout voedsel moet je meer water drinken en dit gaat gepaard met het optreden van oedeem, de nieren lijden ook en het risico op het ontwikkelen van urolithiasis neemt toe. Er is een bekend risico voor het cardiovasculaire systeem.

De snelste augurk om in oktober te bereiden

Ten tweede ontwikkelen zich door azijn en citroenzuur ziekten van het spijsverteringsstelsel.

Acetylsalicylzuur (aspirine) creëert weliswaar een zuur en antimicrobieel milieu in de potten, maar laat tijdens het bewaren ook schadelijke fenolverbindingen vrij. Als u dergelijke groenten eet en aspirine-pekel drinkt, kunt u uw lever en nieren ernstig beschadigen. Na een lange periode van infusie worden gezouten groenten met aspirine giftig voor de maag, aldus de publicatie.

Ernstige complicaties kunnen optreden als gevolg van overmatige consumptie van ingeblikte aspirine. Bijvoorbeeld:

  • Pyelonefritis. Vanwege het feit dat de pekel de afbraakproducten van het medicijn bevat, die via de nieren worden uitgescheiden, treedt hun schade op bij langdurige inname van deze stoffen.
  • Erosieve pathologieën van de maag en darmen, bloedingen in het maag-darmkanaal. Gifstoffen die worden geproduceerd tijdens de afbraak van salicylzuur tasten de wanden van de darmen en de maag aan, waardoor erosies en zweren ontstaan.
  • Allergische reacties. Aspirine is een sterk allergeen. Bij constant gebruik en het ontvangen van grote doses treedt een allergische reactie op acetylsalicylzuur op. In de toekomst kan het nemen van één pil tegen hoofdpijn een allergie veroorzaken.

De schade van dagelijks aspirinegebruik is bewezen door een internationale groep wetenschappers uit Australië en de VS die een onderzoek hebben uitgevoerd dat suggereert dat aspirine bloedingen en kanker kan veroorzaken. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

Hier is wat je ingeblikte aspirine kunt vervangen door:

  • Azijn. Het is beter om geen tafelazijn en azijnessence te gebruiken, omdat dit synthetische producten zijn. Gebruik voor het beitsen appel-, wijn- of druivenazijn.
  • Citroenzuur. Voor 1 liter pekel heb je 1 eetlepel nodig.
  • Cranberry. Deze vrucht is zuur genoeg om de azijn in augurken volledig te vervangen. Neem 12-15 fruit voor een pot van 3 liter. Ze bevatten benzoëzuur, een uitstekend conserveermiddel. Zuurkool blijkt vooral lekker bij blauwe bessen.

Pekel gedurende 10 minuten. Dit recept moet je kennen!

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!

Bekijk al het laatste nieuws van Actualno.com

Meer van ZDRAVE:

Alvleesklier – waar het voor is in ons lichaam

Water in de knie – hoe dit probleem optreedt

Dokter: Deze voedingsmiddelen verlagen het cholesterol met 50% als u ze op het juiste moment eet

Dokter: Strek uw nek, dit symptoom verraadt diabetes

Dokter: Deze 9 redenen zorgen ervoor dat u elke dag bananen eet

8 voedingsmiddelen waar uw alvleesklier van houdt

Appels – je kunt ze het beste ’s morgens of’ s avonds eten

Dokter: Eet deze voedingsmiddelen NIET als ontbijt, ze verhogen de bloedsuikerspiegel

5 groenten die nuttiger zijn na het koken

Dokter: Iedereen maakt deze fout bij het drinken van melk