Beauty en Gezondheid

Welke voedingsmiddelen moet u eten voor de gezondheid van uw lever?

#image_title
469views

De lever fungeert als een filter in het lichaam en reinigt het van allerlei soorten gifstoffen.

Producten voor de gezondheid van de lever zijn vooral relevant nu de markt al overstroomt van medicijnen en de prijzen ervan elke dag stijgen.

Infectieziektearts Anna Sventitskaya vertelde ons welk voedsel je moet eten voor de gezondheid van de lever.

Het is niet mogelijk om de gezondheid te behouden met pillen alleen; het is door middel van preventieve geneeskunde dat een gezonde, hoogwaardige levensduur wordt bereikt.

eieren
Foto: © Belnovosti

Groenten die rijk zijn aan antioxidanten zijn opgenomen in de lijst met voedingsmiddelen voor de gezondheid van de lever, maar het is raadzaam om ze gekookt of gestoofd te consumeren.

Kool, avocado’s, die rijk zijn aan glutathion en vitamine E (krachtige antioxidanten), broccoli, spinazie en uien leveren essentiële voedingsstoffen voor de chemie van de lever en helpen deze om te gaan met uitdagingen.

Voedingsmiddelen met een hoog vitamine B-gehalte, zoals kip, kalkoen, zeevis, eieren, magere melk (tot 2,5%) en kwark, salades met olijfolie zijn een uitstekende basis voor uw dagelijkse voeding. Noten, vooral walnoten, zijn rijk aan arginine, een aminozuur dat de lever helpt bij celregeneratie.

De ideale optie voor de lunch is dus groentesoep, gestoofde kip en groentesalade met olijfolie, compote van gedroogd fruit.

Eerder hebben we gesproken over waarom iemand vaak ziek wordt.