in de maag veroorzaken ze een gevoel van bittere smaak, brandend gevoel en pijn in het bovenste deel van de maag en achter het borstbeen en verschijnen ze als gevolg van maagzuur.
Kijk beter:
Zuren in de maag komen het vaakst voor in die periode, wanneer we allerlei soorten eten en drinken van de feesttafel mengen.
1. Gemberthee
Kook een geschild stuk ter grootte van een duim in water. Laat het tien minuten staan en drink het dan op. Dit afkooksel is effectief tegen verschillende soorten ontstekingen en kalmeert ook het maagzuur.
2. Bananen
bevat minimale hoeveelheden zuren, waardoor het een geïrriteerde maag beschermt en kalmeert.
3. Amandelmelk
Dit gezonde alternatief voor de klassieke koe of geit helpt maagzuren te neutraliseren. Maak een smoothie met de amandelmelk en voeg aardbeien, bananen en spinazie toe.
Kijk beter:
4. Havermout
Een maagklachten houdt van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsvezels, zoals havermout. Begin ’s ochtends met een kom havermout, die je de nodige energie geeft voor de activiteiten van de dag en de zuurgraad vermindert.
5. Anijs
Doe twee eetlepels venkelzaad in heet water. Een half uur laten staan, op smaak brengen en opdrinken.
6. Kefir en aloë vera
Meng een eetlepel sap met kefir en eet als ontbijt. Dit is een uitstekende combinatie die de spijsvertering kalmeert en bovendien erg lekker is.
7. Groene bladgroenten
Eet zoveel mogelijk groene bladgroenten, zoals spinazie, selderij en bloemkool, die weinig zuur bevatten en brandend maagzuur helpen bestrijden.