Culinair

Iets om te proberen: Geroosterde knoflooksaus

#image_title
461views

Dit subtiel gearomatiseerde mengsel geeft een unieke smaak aan elk gerecht. En het beste is dat je het kunt invriezen en op elk gewenst moment kunt gebruiken.

Ingrediënten voor geroosterde knoflooksaus:

2 wortels, fijngehakt

2 eetlepels zonnebloemolie

8 teentjes knoflook

2 eetlepels bloem

1 glas rode wijn

850 ml runderbouillon

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 220C met ventilator. Giet de gehakte wortels in een vuurvaste pan of ovenschaal en giet de olie erover. Rooster gedurende 30 minuten tot ze bruin beginnen te worden, voeg dan de knoflook toe en rooster nog eens 20 minuten tot ze helemaal zacht zijn.

Zet de pan op middelhoog vuur op het vuur. Strooi de bloem erdoor, roer en laat een paar minuten koken tot het lichtbruin is. Giet de wijn erbij en roer 5 minuten tot er een pasta ontstaat. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten koken tot het iets dikker is en laat het dan iets afkoelen.

Meng met een blender en zeef het vervolgens in een kan. Je kunt het maximaal drie dagen in de koelkast bewaren, of in een diepvriesdoos een maand bevroren.