Culinair

5 onweerstaanbare recepten voor warme chocolademelk

#image_title
468views

De meesten van jullie houden ervan, toch? Het is een troostmaaltijd die letterlijk iedereen uit een slecht humeur kan halen. Maar wist je dat warme chocolademelk ook in verschillende smaken verkrijgbaar is? Ja, er zijn zoveel smaken die je in je kopje kunt verwerken.

Hier zijn 5 recepten voor warme chocolademelk:

Benodigde producten:

1 theekopje melk

2 eetlepels cacaopoeder

1 eetlepel chocoladestukjes

snufje zout

zoetstof naar smaak

Instructies:

Voeg in een hete kop melk het cacaopoeder en de chocoladestukjes toe en roer. Zodra de chocoladestukjes gesmolten zijn, voeg je een snufje zout en een beetje zoetstof naar smaak toe. Roer en consumeer heet.

Kijk beter:

Benodigde producten:

1 theekop

1 eetlepel cacaopoeder

2 eetlepels gehakte chocolade

zoetstof – kokossuiker

snufje zout

Instructies:

Voeg in een pan kokosmelk, cacaopoeder, chocolade, een snufje zout toe en meng. Klop tot de chocolade gesmolten is, laat het niet koken. Zet het vuur uit en voeg naar smaak een beetje zoetstof toe. Roer en consumeer heet.

Benodigde producten:

1 theelepel kokosmelk

1 eetlepel cacaopoeder

1/4 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel vanille-extract

zoetstof naar smaak

Instructies:

Voeg in een hete kop kokosmelk cacaopoeder en kaneelpoeder toe en roer. Voeg vervolgens het vanille-extract en een beetje zoetstof naar smaak toe. Roer en consumeer heet.

Benodigde producten:

1 theekopje melk

1 theelepel cacaopoeder

1,5 eetlepel Nutella

Instructies:

Voeg cacaopoeder en Nutella toe aan een heet glas melk, roer en consumeer heet.

Let op: Er is geen zoetstof nodig omdat de vloeibare chocolade zoet genoeg is.

Kijk beter:

Benodigde producten:

2 theekopjes melk

6 eetlepels donkere of halfzoete chocolade

¼ kopje romige pindakaas

2 eetlepels dadelsiroop

1 theelepel puur vanille-extract

snufje zeezout (optioneel)

Instructies:

Giet de melk, chocolade en pindakaas in een kleine pan en verwarm op middelhoog vuur. Klop voortdurend totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Voeg vanille, dadelsiroop en zout (optioneel) toe en klop tot het volledig gemengd en opgewarmd is. Dek af en haal van het vuur. Laat de cacao 2-3 minuten rusten (afgedekt) voordat u hem serveert als u een zeer dikke warme chocolademelk wilt, of serveer onmiddellijk.