Culinair

Een echte delicatesse: pittig rundvlees volgens Mexicaans recept

#image_title
477views

Op drukke doordeweekse avonden worden maaltijden die alleen op , worden bereid onze dinerredders. Dit recept is perfect als je meer tijd met je gezin wilt doorbrengen dan aan het fornuis in de keuken.

Ingrediënten voor pittig Mexicaans rundvlees:

1 eetl. extra vergine olijfolie

1 grote ui, gehakt

600 g rundergehakt

1 theelepel witte rijst

1 blik tomaten

1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

2 eetlepels. maïs (vers, bevroren of ingeblikt)

1 blik groene pepers

1 eetl. komijn

1 eetl. Chili poeder

zout naar smaak

2 eetlepels kip

1/2 theelepel. geraspte cheddar

koriander – voor garnering

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook 2 minuten, voeg dan het gehakt toe en kook tot het niet meer roze is, 6 minuten, en breek het met een houten lepel tot het bruin is. Giet het vet af.

Verplaats het vlees naar de ene kant van de pan en voeg witte rijst toe aan de andere kant. Kook 2 minuten en voeg dan de tomaten, zwarte bonen, maïs, chili en komijn toe. Breng op smaak met zout, roer alles door elkaar en giet het over de kippenbouillon.

Breng aan de kook, dek af en kook gedurende 20 minuten.

Bestrijk met cheddar en laat het afgedekt 2 tot 3 minuten smelten.

Garneer met koriander en serveer.