Culinair

Een lekkerder taartje met gedroogd fruit en likeur heb je nog nooit gehad

#image_title
463views

Vandaag presenteren wij u een geweldige vakantie met gedroogd fruit en likeur die heerlijk en gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten voor de gedroogd fruit- en likeurcake:

400 g bloem

14 g droge gist

100 g suiker

75 g zachte boter

2 eieren en 1 voor het smeren

snufje zout

1 citroen, geraspte schil

100 ml warme melk

100 ml likeur

80 g gedroogd fruit

50 g gemalen noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)

Ter decoratie:

50 g gedroogd gehakt fruit

30 g gemalen noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)

poedersuiker naar wens

1 theelepel jam

2 theekopjes warm water

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Doe het gehakte gedroogde fruit in een pan met alcohol en breng aan de kook. Meng de gist met de warme melk en laat het 5 tot 10 minuten inwerken.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, citroenschil, boter, hele eieren en zout. Giet vervolgens de melk met de gist en meng.

Voeg het mengsel van alcohol, fruit en gehakte noten toe aan het beslag en roer tot alles goed gemengd is. Vorm het deeg tot een bal, doe het in een kom, bestuif het met bloem en bedek het met plasticfolie en een schone handdoek. Laat op kamertemperatuur rijzen tot het in volume verdubbeld is, ongeveer anderhalf uur.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestuif deze lichtjes met bloem. Doe het deeg in een pan, maak de bal plat in de vorm van een cirkel, maak met je handen een gat in het midden en plaats een kopje zodat het deeg niet blijft plakken. Laat nog een half uur tot een uur rijzen.

Verwarm de oven tot 180 graden. Bestrijk met losgeklopt ei en decoreer met de overige noten, stukjes gedroogd fruit en poedersuiker.

Bak gedurende 35 tot 45 minuten.