Culinair

Een nieuwe versie van haring onder een bontjas: zo’n salade heb je zeker nog niet eerder geprobeerd

#image_title
153views

Haring onder een bontjas is een bij velen geliefde salade, die vaak aan de feesttafel wordt geserveerd.

Wist je dat er naast de traditionele kookmethode ook een ongebruikelijk recept voor dit gerecht bestaat?

Wij zullen dit vandaag met u delen.

Dus om uw gezin aan tafel te kunnen verwennen, moet u eerst en vooral de groenten aanpakken, namelijk de aardappelen en bieten koken, schillen en in blokjes snijden.

Salade
Foto: © Belnovosti

De haringfilet moet in schuine stukken worden gesneden.

Welnu, dat ‘geheime’ ingrediënt zijn gewone appels, die net als groenten in blokjes moeten worden gesneden.

Nu kunt u beginnen met het samenstellen van de salade. Je hebt een plat bord nodig waarop je eerst de aardappelen legt en daarna een laagje appels.

Hierna kun je bieten toevoegen, gevolgd door haring. De lagen worden volgens hetzelfde principe herhaald en naar smaak bedekt met mayonaise. Gebruik haring als toplaag. Als decoratie kun je uienringen of gekookte eieren toevoegen.