Culinair

Geweldig dessert: Klassieke appeltaart

#image_title
473views

Uw kinderen helpen u graag bij het bereiden en eten van deze klassieke appeltaart, die u doet denken aan de smaak van vroegere feestdagen.

Ingrediënten voor klassieke appeltaart:

225 g bloem

140 g boter

3 grote appels

2 eetlepels. Honing

een snufje kaneel

een snufje gemengde kruiden

1 ei, losgeklopt

vanille-ijs of yoghurt om te serveren

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200C. Om het deeg te maken, zeef je de bloem in een grote kom en voeg je de boter toe. Meng met je vingers tot alles goed gemengd is.

Voeg ongeveer 3 eetlepels koud water toe. Verpak het vervolgens in huishoudfolie en laat het in de koelkast afkoelen terwijl je de appels klaarmaakt, of gedurende 30 minuten als je tijd hebt.

Terwijl de cake afkoelt, verwijder je het klokhuis van de appels en snijd je ze in stukken van gelijke grootte, zodat ze allemaal tegelijkertijd gaar zijn. Doe de appels in de taartvorm, bestrijk ze met de honing en voeg de kaneel, gemengde kruiden en ongeveer 2 eetlepels water toe.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het groot genoeg is om de taartvorm te bedekken. Gebruik de deegroller om het deeg voorzichtig op te tillen en op het appelmengsel te leggen. Snijd het overtollige deeg voorzichtig af (dit kan opnieuw worden opgerold en indien gewenst in vormen worden gesneden om de taartbodem te versieren) en druk de randen van het deeg op de pan om een ​​afdichting te creëren.

Maak een kleine gleuf in het deeg zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het koken en bestrijk het vervolgens met losgeklopt ei.

Bak de taart 20-30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en zanderig is en de appelvulling bubbelt. Serveer nog steeds warm met ijs of natuurlijke yoghurt.