Culinair

Glutenvrij: Zeer smakelijke vakantiepudding

#image_title
457views

Vandaag presenteren wij u een glutenvrije versie van een feestelijke versie, vol feestelijke kruiden en fruit.

Benodigde ingrediënten voor glutenvrije pudding:

100 g zwarte bessen

100 g rozijnen

100 g gemengde gekonfijte citrusschillen

100 g geglazuurde kersen, grof gesneden

1 theelepel kaneel

1 theelepel geraspte nootmuskaat

1 sinaasappel, geschild en uitgeperst

1 citroen, geschild en geschild

50 ml cognac

50 g geschaafde amandelen

1 grote appel, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt

50 g gemalen amandelen

1 theelepel glutenvrij bakpoeder

100 g glutenvrije bloem

50 g glutenvrij broodkruim

100 g donkerbruine suiker

2 eieren, losgeklopt

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Meng in een grote kom de krenten, rozijnen, gekonfijte schillen, geglazuurde kersen, kaneel, nootmuskaat, sinaasappelschil en -sap, citroenschil en cognac. Dek af met een schone handdoek en laat een nacht weken.

Plaats de volgende dag een omgekeerde schotel of mat op de bodem van een diepe, brede pan en vul deze tot de helft met water. Breng aan de kook op laag-middelhoog vuur. Vet een puddingvorm van 1,5 liter in met olie en bekleed de bodem met een rondje bakpapier.

Roer de appel, gemalen amandelen, bakpoeder, bloem, paneermeel, suiker en eieren met een houten lepel door de kom met gedroogd fruit. Giet het mengsel in de voorbereide schaal. Bedek de schaal met bakpapier, daarna een dubbele laag folie en zet de rand vast met keukentouw. Bind een lus om een ​​handvat te maken. Laat de kom voorzichtig op de omgekeerde schotel in de pan met kokend water zakken en dek af met een deksel. Kook gedurende 6 uur en vul indien nodig kokend water uit de waterkoker aan om ervoor te zorgen dat het water niet onder de helft kookt.

Zodra de pudding klaar is, haal je hem uit de pan en laat je hem volledig afkoelen. Serveer het na het verwijderen met cognac.