Culinair

Havermoutkoteletten, of Hoe een man havermout te voeden

#image_title
151views

Het is een zeldzame man die ermee instemt havermout te eten. Om de een of andere reden wordt algemeen aanvaard dat dit een dieetproduct is en daarom meer een vrouwelijk product.

En het is volkomen tevergeefs, want havermout bevat veel vitamines en zal niet alleen nuttig zijn voor vrouwelijke vertegenwoordigers.

Maar dit alles uitleggen is te moeilijk en te lang; het is gemakkelijker om vals te spelen en koteletten van havermout voor je mannen te bereiden.

Het is moeilijk te raden dat er geen enkele gram vlees in de schnitzels zit, en meestal gebeurt dit pas als alle schnitzels al zijn opgegeten.

Granen
Foto: © Belnovosti

Producten

– havervlokken – 1 glas;
– ui – 1 stuk;
– rauwe aardappelen – 1 stuk;
– verse wortelen – 1 stuk;
– verschillende teentjes knoflook;
– water (net gekookt) – 0,5 kopjes;
– groene uien, dille, peterselie, kruiden naar smaak.

Kooktechnologie

Giet kokend water over de vlokken, voeg zout en peper toe en laat 20 minuten trekken.

Schil de aardappelen, uien en wortels, was ze en rasp ze op een fijne rasp.

Snijd de knoflook en kruiden zo fijn mogelijk met een mes.

Voeg groenten en kruiden toe aan de zachte en gezwollen havermout. Meng het resulterende gehakt grondig en voorzichtig. De massa mag niet erg dik zijn, maar ook niet vloeibaar.

Vorm havermoutpasteitjes met een lepel en plaats ze in een voorverwarmde koekenpan, vooraf ingevet met plantaardige olie.

Bak de schnitzels op hoog vuur goudbruin, dat wil zeggen ongeveer 1 minuut aan de ene kant en aan de andere kant.

Daarna moet het vuur tot een minimum worden beperkt en, terwijl u de braadpan met een deksel bedekt, de koteletten nog 5 minuten laten sudderen tot ze gaar zijn.

Havermoutkoteletten kunnen als apart gerecht met zure room worden geserveerd, of je kunt ze gebruiken als toevoeging aan aardappelpuree of een verse groentesalade.

Deze koteletten rechtvaardigen hun naam volledig en doen op geen enkele manier onder voor vleeskoteletten.

Eerder hadden we het over beroemde beslagrecepten.