Culinair

Heek met aardappelen, courgette en kerstomaatjes

#image_title
478views

Na het grote feest tijdens de kerstvakantie heeft ons lichaam rust nodig. Dit recept is de perfecte optie voor een smakelijke en gezonde maaltijd.

Benodigde producten heek met aardappelen, courgette en kerstomaatjes:

1 kg kleinere aardappelen

zout

1 bosje lente-uitjes

2 wortels

150 g kerstomaatjes

2 kleinere courgettes

3 eetlepels olijfolie

300 g heek

zwarte peper – naar smaak

1 eetl. tijm

1/2 bosje fijngesneden basilicum

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Was de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten. Giet het water af, dek ze af en laat ze een tijdje staan. Schil ze vervolgens. Maak de lente-ui schoon, was hem en hak hem fijn. Was de wortels, schil ze, snijd ze in de lengte in vieren en vervolgens in staafjes. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Was de courgettes en snij ze in ringen. Blancheer de wortels ongeveer 3 minuten in kokend water met een paar druppels olijfolie, leg ze vervolgens in koud water en laat ze uitlekken. Was de vis en snijd hem in blokjes. Breng op smaak met zout en roer.

Verhit een eetlepel olie in een pan en bak hierin de vis. Haal het eruit en leg het opzij. Giet de resterende olie in de pan en bak de aardappelen hierin ongeveer 8 minuten. Voeg de ui, wortels en courgette toe en bak nog 3 minuten. Voeg de vis, tomaten en kruiden toe. Breng alles op smaak.