Culinair

Het perfecte dessert in een glas: chocolademousse

#image_title
475views

De feestdagen zijn voorbij, maar je kunt de vakantiesfeer weer in huis halen door je gezin te verrassen met dit onweerstaanbare .

Ingrediënten nodig voor chocolademousse:

1/4 theelepel. chocoladestukjes

1 eetlepel water

1 grote eidooier, lichtgeklopt

1-1/2 theelepel vanille-extract

1/2 tl slagroom

1 eetlepel suiker

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Smelt de chocoladestukjes in een kleine pan met water en roer tot een gladde massa. Roer een kleine hoeveelheid warme chocolademelk door het eigeel en roer alles voortdurend in een pan, tot het iets dikker is. Haal van het vuur, roer de vanille erdoor. Doe het snel over in een kleine kom. Roer af en toe tot het volledig is afgekoeld.

Klop de room in een kleine kom tot deze begint in te dikken. Voeg suiker toe, klop tot er zachte pieken ontstaan. Spatel door het afgekoelde chocolademengsel. Dek af en laat minimaal 2 uur afkoelen.