Culinair

Het recept voor de favoriete cake van Greta Garbo

#image_title
460views

Greta Garbo’s favoriet is gemaakt in Boedapest volgens een recept van een van de beroemdste en oudste banketbakkers van de stad.

Een heerlijk dessert met een combinatie van noten, eierroom en chocolade.

Benodigde producten voor de taart:

Voor moerassen:

9 eiwitten

10 eetl. suiker

15 eetl. gemalen walnoten

2 eetlepels. meel

12 eetl. kristalsuiker

100 g chocolade

3 eetl. boter

2 eetlepels. melk

Voor de crème:

9 eierdooiers

9 eetlepels suiker

125 g boter

100 g poedersuiker

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Zet de oven aan op 200 graden.

Klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg vervolgens de gemalen noten en de bloem toe en giet het geheel in een beklede pan van maar liefst 40 x 30 cm.

Bak afhankelijk van de oven tussen de 10 en 15 minuten.

Het beslag moet zacht en licht blijven, alleen lichtbruin.

Terwijl de korst aan het bakken is, maak je de room.

Klop de eierdooiers met de suiker bleek, doe dit in een kleine pan die in een andere pan past.

Giet “twee vingers” in een andere pot en zet deze op het fornuis.

Plaats vervolgens de kleinere pan met de losgeklopte eierdooiers in de andere pan en kook ongeveer 10-15 minuten.

Het is klaar als alle suiker is opgelost en je de mixer over de bodem sleept en een spoor achterlaat.

Haal van het vuur om af te koelen.

De gebakken en gekoelde cake wordt in drie gelijke delen gesneden.

Smelt de suiker voor de eerste cake en smeer deze uit.

Maak hem niet te dik, want dan kan de cake niet goed aansnijden. Als het hard wordt, kun je met een mes een gat maken, waardoor de harde suiker lichtjes wordt “verpletterd”.

De tweede cake – smelt de chocolade met de boter op een laag vuur, haal van het vuur, voeg de verse melk toe en roer om te combineren, en verdeel het mengsel.

Gedurende deze tijd zal de room ook afkoelen, dus klop de zachte boter met de poedersuiker schuimig, voeg dan de afgekoelde dooier-chocoladeroom toe en klop alles.

Bestrijk de korstjes als de chocolade gestold is. Dit doe je door de bakplaat in de koelkast te zetten terwijl je de vulling opklopt.

De eerste korst wordt besmeerd met de vulling, de tweede wordt geplaatst en ook bedekt met de vulling. Bedek met de tweede korst, verdeel de resterende vulling erover en decoreer naar wens.

Versier de taart met gesmolten chocolade of bestrooi hem met gemalen noten.