Culinair

Hoe je aardappelen op de juiste manier kookt, zodat het bijgerecht heerlijk wordt: chef-koks hebben 2 subtiliteiten onthuld

#image_title
472views

Gekookte aardappelen zijn een van de basisbijgerechten die elke kok zou moeten kunnen bereiden.

Van een gerecht verwachten wij niet alleen bereidingsgemak, maar ook een aangename smaak.

Dit kan worden bereikt met behulp van twee eenvoudige regels.

Wat zijn ze?

Temperatuur en hoeveelheid vloeistof

Zodra de aardappelen gekookt zijn, hoeft u het vuur niet hoog te laten staan. Dit kan een heerlijk bijgerecht verpesten. Koken op hoog vuur zorgt er vaak voor dat de groente geen tijd heeft om binnen te koken.

pot
Foto: © Belnovosti

Kook het bijgerecht daarom op matig vuur.

Aardappelen hebben niet veel water nodig. Probeer ervoor te zorgen dat de vloeistof letterlijk een paar centimeter “stijgt”.

Supplementen

Verwaarloos de additieven niet, omdat ze altijd de smaak van het bijgerecht zullen verbeteren. Een uitstekende optie zou zijn om aardappelen in elk type bouillon te koken. De smaak van het bijgerecht zal ongelooflijk lekker zijn.

Tijdens het kookproces kun je laurierblaadjes, peperkorrels en kruiden toevoegen. Er wordt gezorgd voor een kwaliteitsbijgerecht.

Eerder deelden we een ongebruikelijk recept voor het bereiden van frites in de magnetron.