Hoe kun je bakpoeder vervangen: de beste opties zijn genoemd – de ingrediënten zijn in elk huis aanwezig
Bakpoeder is een zeer nuttig product voor elke banketbakker, omdat u hiermee gebak van de hoogste kwaliteit kunt bereiden.
Op het meest ongelegen moment kan het bakpoeder echter opraken.
Wat te doen in zo’n situatie
Bereid het zelf voor
Zelf bakpoeder maken is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar de juiste verhoudingen te onthouden. Meng hiervoor 12 eetlepels zetmeel met vijf eetlepels frisdrank en drie eetlepels citroenzuur in een schone en droge glazen container.
Het is ook de moeite waard om te weten dat zetmeel gemakkelijk kan worden vervangen door bloem.
Frisdrank en azijn
Veel mensen weten dat deze componenten een klassieke vervanging zijn voor bakpoeder. Je moet bloem combineren met frisdrank.
Azijn wordt in de vloeibare component van het deeg gebracht.
Alcohol
Soms lijken veranderingen in bakpoeder onverwacht. Om bakproducten van hoge kwaliteit zonder bakpoeder te bereiden, moet u per kilogram bloem een grote lepel alcohol toevoegen.
Kies in de regel wodka, cognac of rum.
Eerder hadden we het over hoe je zonder veel moeite heerlijke karbonades kunt bereiden.