Culinair

Hoe rijke groentebouillon te bereiden: het gerecht is lekker en gezond – een eenvoudig recept

#image_title
554views

De bouillon zal veel lekkerder zijn als je tijdens het kookproces één simpele truc toepast.

Het geheim van een heerlijke soep is het gebruik van gebakken in plaats van rauwe groenten.

De resulterende bouillon is een uitstekend lunchgerecht en kan ook worden gebruikt als basis voor soep, jus of stoofpot.

Zo maak je heerlijke bouillon

Eerst moet je alle ingrediënten wassen en schoonmaken.

Soep
Foto: © Belnovosti

Wortelen, selderij, maar ook paarse en gewone uien moeten in grote stukken worden gesneden en op een bakplaat worden gelegd, die eerst met olie moet worden ingevet.

Vervolgens moeten de ingrediënten worden gezouten, gepeperd en bestrooid met tijm.

Voeg ook een paar takjes peterselie of andere verse aromatische kruiden toe.

Bak groenten ongeveer 30-40 minuten. Zodra ze zacht worden en er een heerlijk bruin korstje op komt, kun je ze eruit halen.

Hierna moeten alle ingrediënten in een pan worden overgebracht en met koud water worden gevuld.

Kook de bouillon op laag vuur gedurende niet meer dan een half uur en voeg dan citroensap toe. Voor elke liter water hoeft u slechts één eetlepel sap te nemen.

Daarna moet het gerecht ongeveer 20-25 minuten op het vuur worden bewaard.

De afgewerkte bouillon moet door een fijne zeef worden gezeefd en gezouten.

Eerder vertelden we je wat je aan soepen moest toevoegen om ze gezonder te maken.