Culinair

Je hebt alle ingrediënten in de koelkast: Heerlijke en makkelijke frittata

#image_title
471views




Foto: vkusnoteka.bg

Wil je creatief aan de slag met je restjes? Groenten bederven in uw koelkast? Een van de eenvoudigste en lekkerste recepten is er een die je kunt bereiden met dingen die je in je koelkast hebt staan.

Benodigde producten voor frittata:

8 grote eieren

3/4 theelepel. geraspte mozzarella

1/3 theelepel kookroom

zout

vers gemalen zwarte peper

een snufje rode pepervlokken

2 eetlepels. extra vergine olijfolie

1 sjalot, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

8 champignons, in plakjes gesneden

3 stengels babyspinazie

1/2 c. ricotta

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200°. Klop in een middelgrote kom de eieren, mozzarella en room; breng op smaak met zout, zwarte en rode peper.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en knoflook toe en kook, onder af en toe roeren, tot de sjalotten doorschijnend zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de champignons toe en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, nog ongeveer 5 minuten. Voeg spinazie toe en kook, vaak roerend, ongeveer 2 minuten; breng op smaak met zout en peper.

Giet het eimengsel in een pan over de groenten.

Bak de frittata tot de eieren gestold zijn en de randen goudbruin zijn, ongeveer 12 minuten.