Als u uw gezin wilt verrassen met een heerlijk en origineel varkensvleesgerecht, dan zal dit recept u zeker bevallen. Varkensvlees gevuld met kaas en spek koken is helemaal niet moeilijk.
Hier zijn de benodigde producten voor 4-6 porties:
varkensvlees zonder botten – 1 kg
spek – 100 gr
kwark of harde kaas – 150 gram
1 ei
rode en groene paprika – elk 1
een kop knoflook
witte wijn – 200 ml
een beetje bloem
olijfolie of zonnebloemolie
zout
peper
Fasen in de implementatie van het recept:
Maak diepe sneden over het hele stuk vlees. Bestrooi het met zout en peper. Bestrijk het vervolgens met het losgeklopte ei.
Leg het dun gesneden spek en de geraspte kaas op het vlees. Voeg vervolgens voorgesneden reepjes en gebakken paprika toe (je kunt ook paprika uit blik gebruiken, maar dompel in dit geval de gesneden reepjes vooraf in een losgeklopt ei).
“Sluit” de rol voorzichtig en bevestig de snijrand met houten spiesjes of tandenstokers.
Breng opnieuw op smaak met zout en peper. Doop het vlees in de bloem. Voeg een lepel olijfolie toe.