Culinair

Recept voor de lekkerste zelfgemaakte zoutsticks

#image_title
481views

Deze gemakkelijke delicatesse is perfect voor alle liefhebbers van zoute smaak. Deze eetstokjes passen er perfect bij en kunnen erbij geserveerd worden.

Benodigde producten voor zoutsticks:

200 ml verse melk

1 ei

1 eierdooier

20 mei

350 g bloem

1 eetl. suiker

2 eetlepels. boter

een beetje zout

Voor de vulling:

200 g zachte kaas om te smeren

150 g olijven

grof zout

zwarte sesam

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Kneed een deeg van de genoemde ingrediënten, behalve de dooier. Laat het rusten en blaas het op tot een dikte van 2 cm in de vorm van een rechthoek.

Het deeg wordt besmeerd met kaas en bestrooid met gehakte olijven en zwarte sesam.

Snijd het deeg in reepjes, die je vervolgens gaat verpakken. De aldus gevormde stroken worden in een geoliede bak gerangschikt. Bestrijk ze met dooier en bestrooi met grof zout en komijn. Bak ongeveer 30 minuten op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.