Deze gemakkelijke delicatesse is perfect voor alle liefhebbers van zoute smaak. Deze eetstokjes passen er perfect bij en kunnen erbij geserveerd worden.
Benodigde producten voor zoutsticks:
200 ml verse melk
1 ei
1 eierdooier
20 mei
350 g bloem
1 eetl. suiker
2 eetlepels. boter
een beetje zout
Voor de vulling:
200 g zachte kaas om te smeren
150 g olijven
grof zout
zwarte sesam
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Kneed een deeg van de genoemde ingrediënten, behalve de dooier. Laat het rusten en blaas het op tot een dikte van 2 cm in de vorm van een rechthoek.
Het deeg wordt besmeerd met kaas en bestrooid met gehakte olijven en zwarte sesam.
Snijd het deeg in reepjes, die je vervolgens gaat verpakken. De aldus gevormde stroken worden in een geoliede bak gerangschikt. Bestrijk ze met dooier en bestrooi met grof zout en komijn. Bak ongeveer 30 minuten op 200 graden tot ze mooi bruin zijn.