Culinair

Wassen of niet wassen – dat is de vraag: wat te doen met salade uit de winkel

#image_title
487views

Sla in plastic verpakkingen is populair onder liefhebbers van gezond eten en hoeft vaak niet gewassen te worden voor consumptie, althans dat zeggen de fabrikanten.

Het groen ziet er inderdaad fris uit, alsof het nog maar een paar uur geleden uit de tuin is geplukt.

Maar in plaats van blindelings te vertrouwen op het ‘Ready to Eat’-label op de verpakking, raden we toch aan om een ​​paar minuten te besteden aan het wassen van de sla, zodat je er zeker van bent dat je ook alle sporen van meststoffen, groeibevorderaars en andere chemicaliën kwijt bent. als overblijfselen van aarde en zand.

In dit artikel vertellen we je hoe je sla op de juiste manier wast.

Salade
Foto: © Belnovosti

Om te beginnen moeten de greens een paar minuten in ijswater worden geplaatst.

Wacht na zo’n “bad” even tot de bladeren droog zijn en spoel ze 1-2 minuten onder koud stromend water.

Wacht opnieuw een tijdje tot de sla droog is en dompel hem nog een laatste keer in water – deze keer warm – en was elk blad grondig.

Deze methode moet worden gebruikt als de saladeschotel bedoeld is voor kinderen en mensen met een slechte gezondheid, terwijl het voor gezonde volwassenen voldoende is om de salade grondig af te spoelen onder stromend water op kamertemperatuur.

Eerder schreven we over het serveren van gehakt in het Frans: een gerecht dat iedereen zeker lekker zal vinden.