Wat zijn de 4 fouten die ervoor zorgen dat koffie zijn smaak en aroma verliest: niet iedereen weet hiervan – fijnproevers hebben de geheimen onthuld
Koffie wordt niet alleen als een verkwikkende drank beschouwd, maar ook als ongelooflijk aromatisch en smakelijk.
Soms verliest koffie echter door een verkeerde aanpak de meeste voordelen.
Welke fouten worden het vaakst gemaakt?
Je hebt extra koffie gekocht
Veel mensen proberen meer koffiebonen of reeds gemalen koffie te kopen om geld te besparen, aangezien grote verpakkingen goedkoper zijn. Met alle voordelen voor het budget zal de drank echter merkbaar inferieur zijn qua kwaliteit.
Hoe langer de koffie wordt bewaard, hoe minder uitgesproken en helder de smaak zal zijn.
Water temperatuur
Het is belangrijk om te onthouden dat kokend water de koffie ‘verbrandt’. Als gevolg hiervan kunt u het geweldige aroma en de rijke smaak vergeten. Koffie wordt nooit met kokend water gezet.
Probeer daarom de watertemperatuur te controleren.
Suiker
Elke fijnproever zal je meteen vertellen dat het gebruik van suiker bij het zetten van koffie niet acceptabel te noemen is. De drank wordt minder lekker en van mindere kwaliteit.
Productkwaliteit
Als je optimaal van het drankje wilt genieten, koop dan bonen van hoge kwaliteit. Besparen zal ertoe leiden dat de drank van zeer middelmatige kwaliteit zal zijn.
Eerder hadden we het over hoe je in de winkel gekocht bakpoeder kunt vervangen.