Voor vandaag hebben we onweerstaanbare taarten bereid met gemalen . Ze zullen je overtuigen vanaf de eerste hap!
Ingrediënten voor zelfgemaakte amandelkoekjes:
25 g gemalen amandelen
130 g bloem
20 g maïsmeel
100 g boter
50 g poedersuiker
150 g bloem
100 g abrikozenjam (of andere jam naar keuze)
poedersuiker om te bestrooien
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg dan het maïsmeel, de gemalen amandelen en de poedersuiker toe. Voeg de zachte boter toe en meng de ingrediënten. Kneed het deeg en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Bestrooi het werkoppervlak met bloem, kneed het, rol het deeg uit met een deegroller en leg het 5-10 minuten in de koelkast. Indien nodig wordt het deeg opnieuw uitgerold met een deegroller, waarna met mallen (of een kleiner kopje) de gewenste vorm wordt aangedrukt. Het op deze manier gevormde deeg wordt op bakpapier in een bakplaat gelegd, vervolgens wordt het resterende deeg verzameld, gemengd, uitgerold met een deegroller en herhaald.
Bak op 180 graden gedurende ongeveer 7-8 minuten tot het rood is. Verwarm de abrikozenjam een beetje en verdeel deze met een lepel over de helft van het deeg waarop je geen cirkels hebt gedrukt. Bedek ze met de resterende helft waarop je de cirkels hebt gedrukt.