Culinair

Zo maak je uitzonderlijk knapperige pannenkoeken: het geheim wordt onthuld

#image_title
466views

Niemand houdt van een slordige aardappelpannenkoek. Het is goed als de pannenkoeken niet aan elkaar plakken, een aangename kleur hebben en een smakelijke crunch hebben.

Wat de knapperigheid betreft, kun je de aardappelpannenkoekjes natuurlijk te gaar maken in een koekenpan, drogen, dan worden ze ook knapperig. Maar dat is het niet.

Wij vertellen je hoe je uitzonderlijk knapperige en tegelijkertijd smaakvolle aardappelpannenkoekjes kunt bereiden.

Vereist:

  • aardappelen – 6-8 stuks;
  • ei – 1 stuk;
  • bloem – 1,5 eetl. l.;
  • plantaardige olie om te frituren;
  • één ui en zout naar smaak.

Hoe koken

1. Zoals gewoonlijk beginnen we alles met het schillen van groenten. Snijd de aardappelen vervolgens op een fijne rasp.

Draniki
Foto: © Belnovosti

2. Wij gaan op dezelfde manier om met uien. Je zult moeten huilen, maar dankzij de ui wordt het mengsel niet zwart en worden de aardappelpannenkoekjes mooi en niet donkergroen.

3. Voeg zout toe aan de groentepuree, meng en laat 10-15 minuten staan.

4. Giet het overtollige sap voorzichtig af, voeg het ei toe, bloem in kleine porties en meng.

Bak aardappelpannenkoekjes in plantaardige olie op middelhoog vuur, zonder af te dekken met een deksel.

Leg ze op borden, maar niet op een hoopje. Zo stomen de aardappelpannenkoekjes niet en blijven ze knapperig.

Serveer met gebakken reuzel, zure room of boter. Eet smakelijk!

Eerder vertelden we je hoe je de felle kleur van verse kruiden in kant-en-klare gerechten kunt behouden.