Beauty en Gezondheid

Wetenschappers: Te veel vis eten verhoogt het risico op deze verraderlijke ziekte

#image_title
464views

Vaak geprezen als superfood, heeft vis zijn eigen specifieke voedingsvoordelen, waardoor het lichaam wordt voorzien van essentiële vetzuren en vitamines.

Schade aan vissen

Maar de consumptie ervan in grote hoeveelheden leidt tot negatieve gevolgen. Volgens een nieuwe studie wordt het eten van twee porties vis per week in verband gebracht met een verhoogd risico op de dodelijkste vorm van huidkanker, meldt The Health Site.

In een nieuwe studie ontdekten experts van Brown University dat mensen met een gemiddelde dagelijkse visinname van 42,8 gram (wat overeenkomt met ongeveer 300 gram per week) een 22 procent hoger risico hadden op een kwaadaardig melanoom dan degenen die ongeveer 3,2 gram vis per dag aten.

Dokter: Het is voor deze mensen beter om vis te eten in plaats van vlees

Degenen die het betreffende voedsel in grotere hoeveelheden aten, hadden ook een 28% verhoogd risico op het ontwikkelen van abnormale cellen in alleen de buitenste laag van de huid – bekend als melanoom.

De voordelen van vis

Het is het product nummer één voor de perfecte werking van hart, bloedvaten en hersenen, vanwege het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde Omega-3-vetzuren. Ze “activeren” de cellen van het lichaam. Als gevolg hiervan wordt de activiteit van het cardiovasculaire systeem verbeterd, wordt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten verminderd en wordt de bloeddruk genormaliseerd. Door de hersenfunctie te verbeteren, worden denkprocessen efficiënter en neemt het vermogen om nieuwe informatie te leren en te absorberen toe.

Bovendien hebben omega-3-vetzuren het vermogen een gunstig effect te hebben op de gezichtsscherpte, de conditie van de huid, het haar en de nagels, evenals op het humeur.

Bovendien bevat dit voer een grote hoeveelheid vitamines, macro- en micro-elementen. Bijzonder waardevol in de samenstelling zijn vitamine A, D en groep B. Vitamine A is een van de belangrijkste en onmisbare deelnemers aan de processen van herstel, oxidatie en metabolisme in het lichaam. Vitamine D is essentieel voor botweefsel en is effectief bij het voorkomen van rachitis bij kinderen. Vitamines uit groep B versterken het immuunsysteem, hebben een gunstig effect op de werking van het centrale zenuwstelsel en zijn noodzakelijk voor de geestelijke en geestelijke gezondheid. Bovendien is vis, voornamelijk zeevis, rijk aan sporenelementen zoals jodium en fluor.

Kun je vis met melk eten?

Belangrijk: Stgatia vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!