Culinair

Een lekkerdere crème van bloemkoolsoep heb je nog niet gehad

#image_title
473views

Deze roomsoep van is niet alleen erg lekker, maar ook erg handig. Na het zware eten van de feestdagen is dit de perfecte manier om je lichaam even rust te gunnen.

Ingrediënten voor bloemkoolroomsoep:

40 g boter

1 ui, gehakt

1 bloemkool met middelgrote kop, roosjes en gehakt (reserveer stengel en bladeren indien gewenst)

1 middelgrote aardappel, in stukjes gesneden

1 liter groentebouillon

500 ml volle melk

150 ml zure room

tijm

olijfolie – voor serveren

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en kook de ui een paar minuten. Voeg de bloemkool en de aardappelen toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg vervolgens de melk toe. Voeg de bloemkoolbladeren toe en laat 12-15 minuten onafgedekt sudderen, tot de groenten zeer zacht zijn.

Voeg de room toe en zet terug op het vuur. Haal van het vuur en mix tot een gladde massa. Serveer met tijmblaadjes en besprenkeld met olijfolie, indien gewenst.